subota, 7. siječnja 2017.

Tri mjeseca

Deo gratias! (Bogu hvala!)


Posvetna molitva Presvetom Srcu Isusovu

Isuse preslatki, Otkupitelju ljudskog roda, pogledaj na nas, pred oltarom Tvojim preponizno prostrte. Tvoji smo, Tvoji hoćemo biti; a da uzmognemo s Tobom što čvršće biti sjedinjeni, evo se danas svaki od nas drage volje posvećuje Presvetomu Srcu Tvojemu. 
Tebe, istina, mnogi nisu nikada spoznali; Tebe su, prezrevši zapovijedi Tvoje, mnogi odbacili. Smiluj se na jedne i na druge, predobrostivi Isuse, i sve ih pritegni k svetomu Srcu svojemu.
Kralj budi, Gospodine, ne samo vjernima, koji se nisu nikada odmetnuli od Tebe, nego i rasipnim sinovima, koji su te ostavili; učini da se ovi u kuću očinsku brzo povrate, da od bijede i glada ne poginu.
Kralj budi onima koje ili kriva mnijenja zavaravaju ili nesloga rastavlja: prizovi ih natrag k luci istine i k jedinstvu vjere, da naskoro bude jedno stado i jedan pastir.
Kralj budi svim onima, koji se još u tami krivoboštva ili islama nalaze, i ne krati se privesti ih u svijetlo i kraljevstvo svoje. Svrni napokon milostive oči svoje na potomke onoga naroda, koji je tako dugo bio narod izabrani; a krv, nekoć na njih izazvana, neka sada i na njih sađe kao otkupnina i vrelo života.
Udijeli, Gospodine, Crkvi svojoj sigurnu i potpunu slobodu; udijeli svim narodima mir i red; učini, da s obadva stožera zemlje jedan odliježe glas: Budi hvala Božanskomu Srcu, po kojem nam je stečeno spasenje! Njemu slava i čast u vijeke. Amen.


Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice naša, Tvojemu Bezgrešnom Srcu posvećujemo i predajemo čitava naša bića, naše misli, riječi i djela.
Raspolaži s nama i sa svim što nam pripada, sada i u vječnosti, na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta. 
Bezgrešna naša Majko, pomozi nam živjeti dostojno našega krsnog posvećenja da neopozivo pripadamo svojemu Otkupitelju. 
Daj da poput Tebe slušamo poticaje Duha Svetoga. Neka se u nama i po nama uvijek i u svemu vrši volja Božja! Amen.



Sveti Josipe, moli za nas!
Sveti Mihaele, moli za nas!
Sveti Alojzije Gonzaga, moli za nas!
Sveta Janjo, moli za nas!
Sveta Filomeno, moli za nas!

Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!
Slatko Srce Marijino, budi naše spasenje!

Sveta obitelji, moli za nas!
Majko Božja od Kamenitih vrata, moli za nas!

Kraljice svete Krunice, moli za nas!

AMDG!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...