subota, 3. listopada 2015.

Nekoliko fotografija sa svečane tradicionalne latinske mise koju je služio generalni poglavar Svećeničkog bratstva svetog Pija X., mons. Bernard Fellay, u Zagrebu 2. listopada 2015. godine

Ono što je prijašnjim naraštajima bilo sveto, to i danas ostaje za nas sveto i veliko...
Lefebvrovci - Odani Bogu i Katoličkoj crkvi...












Za više informacija i slika pogledajte OVDJE.

Broj komentara: 5:

  1. Prekrasno i nezaboravno iskustvo! Mons.Fellay je veliki pastir današnjice. Bila je velika čast i milost nazočiti ovom povijesnom događaju za naš narod i Crkvu.
    Najviše me zadivila njegova vjera u nadnaravno, njegova odanost svetoj Crkvi i Petrovu nasljedniku unatoč jasnoći o katastrofalnoj situaciji u Crkvi i pogibeljima koje može (ili bolje: koje će) donijeti ova Sinoda. Njegova vjera u nepobjedivost i neslomivost Crkve jednostavno je zarazna! Non praevalebunt...Bog je jači, Crkva treba primjenjivati sredstva koja je oduvijek primjenjivala. Crkva se mora vratiti Tradiciji.
    Zadivila me također, da ne kažem, ganula djetinja odanost mons.Fellaya Majci Božjoj!

    Svaka čast ministrantima i svima koji su pomogli u organizaciji! (Jedino ih je moglo biti malo i više, mislim na domaće-za to su oni domaći koji su bili radili za trojicu).
    I, dakako, osjetilo se da nema tete M. koja je bila spriječena! Baš nam je nedostajala!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Msgr. Bernard Fellay je prvi tradicionalni biskup - koji je nakon stravične liturgijske reformacije i uvođenja Novus Ordo obreda 1969. - celebrirao tradicionalnu Misu u Zagrebu i općenito u Hrvatskim zemljama. Misa dostojna Zagrebačke Prvostolnice služena je u uvjetima koji nisu dostojni jedne tradicionalne Mise koju je služio msgr. Fellay. No, tko li može oduzeti dragom Bogu manevarski prostor milostima beskrvne žrtve Njegovog Sina? Nitko, a kamoli proljećarski Kaptolici i deformatori vjere. Deo gratias!

    Sjajne fotografije! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mgr. Bernard Fellay je prvi tradicionalni biskup koji je nakon Bugninijeve anti-liturgijske reforme celebrirao Misu svih vjekova u Zagrebu i, općenito, u hrvatskim zemljama. Milošću se Božjom nadam da je ovo početak kraja novog obreda s ovu stranu Jadrana i povratak tradicionalne Mise po kojoj se prepoznaju istinski katolici, svećenici i biskupi. Staru Misu je nemoguće ukinuti ucjenama svećenika koji bi celebrirali Usus antiquus i ograničili nevažećim indultima ili je nekakvim motuproprijem klasificirati kao ,,izvanredni oblik Rimskog obreda" ograničavajući je na marginu; a da se pritom žestoko ne zamjeri Presvetom Trojstvu i upadne u kaznu Tridentskog koncila.

    Zahvaljujem na lijepim fotografijama i dijelu liturgijske atmosfere koju je služio monseigneur Bernard Fellay!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je bio veliki blagoslov i zadovoljština za mnoge uvrede kojima se vrijeđaju Sveta Srca u našoj zemlji . Robelar

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvaljen Isus i Marija! Posaljite ga malo u Istri...da zdrma nase bahate svecenike i biskupe! U Istri vjernici..nemaju pojma o tradicionalnoj latinskoj Misi!

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...