srijeda, 15. travnja 2015.

Tradicionalna latinska misa u Splitu


Božjom milošću, ovog petka 17.4., biti će održana tradicionalna latinska misa

u Splitu u hotelu Dujam, adresa Velebitska 27, s početkom u 17 sati.

Također će biti održano predavanje na temu:
"Kako obnoviti katoličku vjeru u hrvatskom narodu".

Sačuvajmo svetu katoličku vjeru.
Ono što je prijašnjim naraštajima bilo sveto, to i danas ostaje za nas sveto!

4 komentara:

  1. Bilo je prekrasno. Bogu hvala za sve!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo je odlično, s obzirom da sam bio prvi put na misi predkoncilskoj, jedno izvanredno iskustvo.
    Mislim da je diskusija poslje predavanja otišla u malo krivom smjeru, predavač mi nije baš držao konce u rukama , to je moj dojam koji ne mora biti ispravan.
    sve u svemu jedno novo dobro duhovno iskustvo.
    Vicko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moje mišljenje je da je predavač majstorski izišao na kraj s problemima: uvijek se pojavi dvoje, troje klanjatelja "Knjige istine". Napadni su, odmah postavljaju ista pitanja u kojima daju i odgovor. Ne traže diskusiju, a teološke argumente uglavnom i ne razumiju. Ne može im se ništa objasniti. Vrlo su uvredljivi i svaki protivnički glas drže demonski inspiriranim. Svećenik je ipak otac: mene je zadivilo kako ih Pater nije podržao, ali ih nije na ljudskoh razini odmah odbacio kao što svi mi činimo. Za to je potrebno čelično strpljenje. Jadno Bratstvo - u kakvom kaotičnom stanju pronalazi Crkvu u Hrvatskoj!

      Kikii

      Izbriši
    2. I ne zaboravimo jednu stvar: kako su svi oni koji su bliski Bratstvu branili papinstvo.
      A što se tiče sadržaja predavanja: mislio sam da nakon onog Zagrebačkog ne može doći ovako nešto. U tako kratko vrijeme dva ovakva predavanja. Premda se Pater nije gubio u navođenju imena i podataka, dao je kristalno jasnu sliku stanja Crkve u Hrvata. Svaka čast!
      To se nije moglo niodakle prepisati jer takvo nešto ne postoji u časopisima Bratstva. To je sve vlastito djelo našega patera Marka.
      Osim toga, Zagrebačka i Splitska skupina su vrlo različite - svaka ima svoje i jače i slabije strane - a Pater mora govoriti i jednima i drugima. Dok se visoko teološko promišljanje zahtijeva u Zagrebu (proteklih se četiri godine uglavnom potrošilo sve vrijeme u raspravu o dokinuću ili nedokinuću, poništenju i neponištenju, uklanjanju ili sklanjanju ekskomunikacije i treba li se Pričešćivati ili ne na Misama Bratstva, možemo li se ispovijedati ili ići kod onih svećenika modernista po Zagrebu koji ne daju odrješenje, ali su poslušni), ova skupina je južnjački obojena. Teološka spekulacija i nije ono jedino što se zahtijevalo, no Pater je prilagodio predavanje. Diskusija je bila dosta bučna (možda prebučna za Patera koji je naučio šutjeti dok drugi govore...), vrtjela se oko dvije stvari i nikako da se proširi, no opet je na kraju bilo sve jasno.

      Kikii

      Izbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...